You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

Mesterkeverék adagoló

ColorSave 1000ST-INJ

Újító gravimetrikus szinező anyag adagoló rendszer a műanyag fröccsöntő gépekhez.

 

Forradalom a műanyag fröccsöntő iparban

 

LIAD örömmel vezeti be a piacra a COLORSAVE 1000ST-INJ rendszert – az első Gravimetrikus csigás szinező anyag adagolót a műanyag fröccsöntő gépekhez.

 1. Takarékoskodjon a szinező anyag felhasználással
  Mérlegelő rendszerünk megtakarít legaláb 10% műanyag szinező anyagot, vagy más, a műanyag fröccsöntő gépek által használatos adalékanyagot.
 2. A beruházás gyorsan megtérül
  Rendszerünk 2 - 6 hónapon belül behozza a költségeit.
 3. Hároméves fejlesztés
  A LIAD cég mérnökei 3 évig dolgoztak a rendszer kifejlesztésén, melynek folyamata teljesen különbözik a világon jelenleg használt más rendszerekétől. A nagy munkát követően a prototípus gépek tucatjai és a kísérletek százai révén, mérnökeink sikerrel jártak egy olyan rendszer kifejlesztésében, amely a fröccsöntő gépbe adagolt szinező anyag pontos mérlegelésén alapszik, szemben az ezideig használt térfogat mérési rendszerrel.
 4. Rendszerünk szabadalommal védet
  Mivel valamennyi, világszerte ezideig ismert rendszer a térfogatmérésen alapult, Liad szabadalommal levédte az általa kifejlesztett, súlymérésen alapuló rendszert.
 5. Mi a fő előnye?
  A mi súlymérésen alapuló rendszerünk fő előnye, hogy ellenőrzi minden egyes, a fröccsöntő gépbe táplált szinező anyag adag súlyát. Ha bármikor eltérés mutatkozik az igényelt súlyhoz képest, a rendszer automatikusan utánállítja a soron következő ciklusban beadagolásra kerülő szinezőnyag mennyiségét.
 6. Hogyan takarítunk meg szinezőanyagot?
  A beadagolásra kerülő szinező anyag mennyiségét befolyásolják a folyamat olyan paraméterei, mint:
  - A szinező anyag sűrűsége, folyási paramétere és a granulátum mérete.
  - Mechanikus ütődések & rázkódások.
  - A garatban maradó ömlesztett mennyiség.
  - A fő alapanyag tápláló rendszerre ható nyomás.

  A létező térfogat méréses technológia esetében, a rendszert csak egyszer, a munka elején kell bekalibrálni. Mivel ezek a paraméterek nem stabilak, a folyamat során igen sok változás áll be a szinező anyaga betáplálásakor, és a fröccsöntő gépbe táplált szinező anyag adagok súlya is változhat. Annak érdekében, hogy elkerüljük az elégtelen szinezést és megelőzzük a selejt magas arányát, a kezelők biztonsági szempontból a szinező anyag súlyánál 10-20%-os rátartással szoktak dolgozni. Mivel a mi súlymérő rendszerünk ellenőrzi minden egyes, a fröccsöntő gépbe táplált szinező anyag adag súlyát, és minden egyes esetben, amikor az igényelt súlyhoz képest eltérés van, a korrekció automatikusan megtörténik, nincs szükség biztonsági rátartásra.
   
 7. Miért nem fejlesztette ki ezt a technológiát ezt megelőzően más?
  Néhány versenytárs megkísérelte, de a Liad az első, aki sikeresen megfelelt a kihívásnak. A térfogat mérésen alapuló rendszerben rejlő problémákra, valamint a felhasználók azon igényére, hogy csökkenthető legyen a szinező anyag felhasználás, a Liad mérnöke csoportja tapasztalataik és szakértelmük felhasználásával hatékony megoldást találtak. Ezt a következők révén érték el:
  1. Zajszint és vibráció csökkentése, mely zavarja a mérleget, különösen a kis súlyú szinező anyag adagok esetében.
  2. Egyedülállóan kifinomult súlymérés ellenőrző algoritmusok kifejlesztése. 
 8. A rendszer további előnyei:
  Gravimetrikus szinező anyag adagoló rendszerünknek számos fontos további előnye van:
  - Egyszerű működés - a kezelőnek csak be kell táplálnia a szinező anyag kívánt %-át az adagsúlyával együtt, és a szabályzó automatikus adagoló kalibrálást és beállítást hajt végre. A térfogat méréses rendszer esetében a szinező anyagot kikapcsolt állapotban le kell mérni mindden olyan esetben, amikor a gyártás egyik szinről a másikra vált át. Ez sok időt és képzett kezelőt igényel.
  - Az adalék anyag adag súlyok széles variációja - vagy 0.1kg/hr–4.0kg/hr, vagy 0.4kg/hr–20kg/hr, új felállás és újraszerszámozás igénye nélkül.
  - Integrált automatikus venturi vákuum betáplálás.
  - Egységes mechanikus kialakitás és alacsony garat profil, amely alkalmazhatóvá teszi bármilyen fröccsöntő géphez.
  - Egyszerű és könnyű karbantartás és tisztítás.
  - Egy hatékony és fejlett vezérlő egység magyar nyelvű kezelő felülettel.
  - Az adagok számának és súlyának, valamint a felhasznált szinező anyag átlagos %-ának göngyölített rögzítése.
  - Nyomtatóval és szerverrel tötrénő kommunikálás (opció).
  - Ezek a tulajdonságok fontosak a beszerzési/számlázási osztály számára az egyes munkák költségeinek megfigyelése, az alapanyag beszerzésének tervezhetősége szempontjából. 

ColorSave 1000ST-INJ - Műszaki leírás

<- Vissza termékek listájához