Mesterkeverék adagoló

Tudja Ön mennyi mesterkeveréket, ill. egyéb granulátum formájú adalék anyagot, pl. csúsztatót, használnak fröccsöntő, ill. extrúder gépei?
Hozzáfér ezekhez az adatokhoz a termelés során bármikor?
Gondot okoz a többlet felhasználás és nem tudja hová tűnt a többlet?

Ezekre a kérdésekre azonnal választ kap a ColorSave 1000F gravimetrikus csigás adagoló vezérlőjének kijelzőjén.

A műanyag termékek árában igen jelentős hányadot képez a felhasznált színező anyag mennyisége. Ezért nem mindegy, hogy milyen %-ban keverjük hozzá az alapanyaghoz.

Fontos tudni, hogy mi a megrendelő elsődleges igénye: egy adott mesterkeverék mennyiség beadagolása, vagy a termék színe. Amennyiben ragaszkodik az adott mennyiséghez annak az lehet az oka, hogy nem bízik az adagoló berendezés állandóságában. Ez a jelenség minden bizonnyal többletfelhasználással és ennek egyenes következményeként, többletköltséggel jár.

Ugyan azt a színárnyalatot kapjuk akkor is, ha a beadagolt mennyiség ± 10-20%.

A mesterkeverék adagolásának techológiája a termék alapanyagától függ. Lehetséges módok:

konténeres bekeverés
volumetrikus adagolás
gravimetrikus adagolás
A konténeres bekeverés alkalmával a szinezőanyagot egy adott recept alapján hozzákeverjük az új anyaghoz és így együtt juttatjuk el a fröccsgép, vagy az extruder garatjába. Ez a megoldás igen egyszerű, de takarékosnak egyáltalán nem mondható, hiszen igen sok munkával jár egy adott színárnyalat létrehozása, szinte kivitelezhetetlen a mennyiség min. növelése, ill. csökkentése. Biztos ami biztos alapon inkább többet adunk a keverékhez, mint kevesebbet. A volumetrikus adagolás már egy fokkal takarékosabb megoldás, ezzel a technológiával már jobban szabályozható a hozzáadott mennyiség (pontossága 1%-on belül van), azonban amint nevéből is adódik, a mesterkeverék adagolása mennyiség-fajlagosan történik, azaz a mennyiség szabályzása a szállító csiga méretének és fordulatszámának növelésével, ill. csökkentésével történik.

A gravimetrikus adagolás a legpontosabb, hiszen a szinező anyag adagolása súlyfajlagosan történik, melynek pontossága 0,05%.

Amikor gravimetrikus adagolóról beszélünk, az emberek szinte kivétel nélkül az un. Batch Blender-re gondolnak, amikor is többféle anyagból, de min. 2 féléből (pl. natúr granulátum és mesterkeverék, esetleg darálék) egy adott recept alapján mérőeszköz segítségével bizonyos időközönként készítünk egy adagokat és azt töltjük be a fröccsöntő, vagy extrúder gépbe, természetesen automatikusan, emberi kéz érintése nélkül. Ezek a berendezések általában lassúak és túlméretezettek, igen nehéz velük folyamatosan kis adagokat készíteni és gyakran méretüknél fogva felszerelésük instabil és ennél fogva működésük pontossága megkérdőjelezhető.

Mindezeketől a fentiekben vázolt problémáktól mentesül az a gyártó, aki az egy fajta anyag, pl. mesterkeverék, vagy csúsztató, gravimetrikus adagolására alkalmas ColorSave készüléket alkalmazza. Ennek a készüléknek az üzemeltetése során mindössze a lövés összsúlyát és a kívánt mesterkeverék/csúsztató mennyiségét kell %-ban betáplálni, a többit a gép maga elvégzi: biztosítja a szükséges mennyiségű anyag előírt időn belüli beadagolását és közben folyamatosan tájékoztat bennünket az alábbiakról: termék összsúlya, a beadagolandó mesterkeverék elvárt mennyisége %-ban, a tényleges mennyiség %-ban, a lövések száma, a beadagolt összmennyiség súlya, a készülékben még benn lévő mesterkeverék súlya, töltési idő, csiga sebesség. A mesterkeverék utántöltését a beállított min. mennyiség elérésekor egy venturi felszívó automatikusan biztosítja, a max. mennyiség súlya szintén előre beállítható.

Anyaghiány esetén riaszt.

A ColorSave készülék a mesterkeverék mellett alkalmas darálék, vagy egyéb szemcsés anyag egyenkénti folyamatos gravimetrikus adagolására és szükség esetén (pl darálék adagolásakor) kiegészíthető a rendszer egy külön keverő egységgel. Ezen utóbbi alkalmas a proporcionális szelep alkalmazása esetén a beadagolt anyagok homogén összekeverésére is.

A folyamotos fejlesztés eredményeként a berendezés ma már mind a fröccsöntési, mind pedig az extrúder rechnológiában használható.

Az extruder technológiában alkalmazása 3 területen valósítható meg:

alapanyag felhaszálás figyelése
alapanyag felhasználás szabályozása
alapanyag felhasználás és a húzó berendezés működésének összehangolt szabályozása
Reméljük a fentiek felkeltik érdeklődésüket és csatlakoznak a felhasználók egyre szélesebb köréhez, melynek eredményeként garantált a minőségi termékek gazdaságos előállítása.